Polio

jeudi 1 juillet 2021

PICTURE

PICTURE

Rotary is de initiatiefnemer van het END POLIO NOW programma in 1985.  Dankzij de operationele en financiële steun een aantal partners zijn we er bijna in geslaagd om Polio uit te roeien.

PICTURE

Actuele informatie over End Polio vindt u hier:

 

Misschien zijn sommige rotaryclubs polio-moe, maar we kunnen nu echt niet stoppen, zeker niet nu we zo dicht bij ons doel zijn. Waarom zal u vragen?  De 60 plussers onder ons kunnen zich zeker nog de gevallen van “kinderverlamming” herinneren in hun omgeving.  Maar kijk misschien even naar volgend filmpje:

                      

Vandaag komen de grootste financiële bijdragen eerder van die partners en van landen en staten, maar toch blijft de bijdrage van Rotary belangrijk en zelfs essentieel.  Daarom vraagt onze International president Holger Knaack dat elke club minstens 1.500 USD bijdraagt aan dit programma.  In District 2140 werd dit vertaald naar 40 EUR per lid.

District 2140 heeft ook een eigen fundraising programma, dat u kan steunen: “Wijn tegen Polio”:

PICTUREPICTURE

Contacteer Emma Groenen, Regional End Polio Now Cordinator op emma.groenen@hotmail.com

Maar ook naast het financiële is de rol van Rotary zeer belangrijk, namelijk als pleitbezorger van het End Polio now.  Het is immers belangrijk dat onze partners en de overheden zich blijven inzetten tot het doel bereikt is.  Daarom moet Polio op de maatschappelijke agenda blijven.

Op 24 oktober is het Wereld Polio dag, zorg dat u erbij bent!

Download hier het POLIO DAY programma voor D2140:   PICTURE

Maar ook uw club kan bijdragen door bijvoorbeeld het End Polio Now programma ook een plaats te geven op uw events.  Bij Emma Groenen kan u terecht voor promotiemateriaal en D2140 heeft ook twee Polio-caravans die u kan lenen. 

PICTURE

Contacteer emma.groenen@hotmail.com.