Paul Harris Fellow

Sunday, January 24, 2021

DG

 

Een Paul Harris Fellow (PHF) is een bijzondere Rotary erkenning.

Rotary vestigde de PHF-erkenning in 1957 om waardering te tonen voor substantiële bijdragen aan wat toen het enige programma van de Foundation was, Rotary Foundation Fellowships for Advanced Study, de voorloper van Ambassadorial Scholarships. De erkenning van de Paul Harris Fellow werd uitgereikt aan personen die zelf een bijdrage leveren, of in wiens naam door anderen een bijdrage was geleverd, van $ 1.000, - aan The Rotary Foundation.

In Europa geven clubs ook PHF's :

 • Als een erkenning voor een bijzondere verdienste aan de gemeenschap of aan de club
 • Als een motiverend schouderklopje voor een actief clublid

 

Een PHF kan uitgereikt worden aan Rotariërs en aan niet-Rotariërs.  Het is een eer om een PHF te ontvangen.

DG

 

Een PHF kan aangevraagd worden in ruil voor 1.000 "recognition points".  Voor elke gift aan de programma's van The Rotary Foundation (het Annual Fund, Polio Fund, Disaster Response Fund, een Global Grant, ...) krijgt een club of een individuele donor "recognition points": één USD = een recognition point.   

Het aantal beschikbare recognition points kan je terugvinden op My Rotary, bij de rapporten van de Rotary Foundation, het Club Recognition Summary report:

DG

Deze club heeft 18.121,55 Recognition points, wat dus recht geeft op 18 PHF's

Download hier een korte handleiding waar je dat rapport kan vinden.

DG

 

Er zijn 9 PHF’s: 

DG

Bij de eerste PHF ontvangt de persoon een certificaat op naam.  Bij de volgende PHF's is er geen certificaat meer, maar komt er telkens een saffier bij (max. 5) en daarna een robijn (max. 3). Iemand die een PHF+ 8 (= PHF met drie robijnen) heeft, kan geen (bijkomende) PHF meer krijgen.

 

Individuele en persoonlijke giften aan The Rotary Foundation.

Persoonlijke individuele giften aan The Rotary Foundation geven eveneens recht op PHF's. Per 1.000 USD ontvangt de schenker-Rotariër niet alleen een PHF voor zichzelf, maar kan hij/zij daarenboven ook nog iemand anders 'erkennen' met een PHF.  

Meer informatie over persoonlijke giften en het raadplegen van je persoonlijke account vindt u hier:  

DG

The Rotary Foundation heeft verschillende fundraising of spaarformules:

 • EREY (Every Rotarian, Every Year): een lid dat jaarlijks persoonlijk minimum $25 stort aan het Annual Fund.
 • Substaining member: Dit is een lid dat minstens elk jaar persoonlijk $100 stort aan het Annual Fund.
 • Erey banner eligible: Dat betekent dat de club in aanmerking komt voor een Erey Club Banner (The Every Rotarian, Every Year Club banner recognizes clubs with an average of $100 in giving per member, with every member contributing (Individually) at least $25 to the Annual Fund.)
 • Erey eligible: Dat betekent dat het lid in aanmerking komt als EREY-lid (dus als je minstens één jaar $25 aan het Annual Fund hebt gestort.
 • Paul Harris Society: Iemand die zich engageert om elk jaar 1.000 USD te geven aan The Rotary Foundation (ongeacht welk Fund).
 • Major Donor: Je wordt Major Donor Level 1 als je in het total (cumulatief) 10.000 USD hebt gestort aan TRF.  Vanaf 25.000 USD word je dan Level 2 enz.  
 • Arch Klumph Society: Van zodra je meer als 250.000 USD stort aan TRF, ineens (dus niet zoals bij Major Donor, cumulatief).
 • Benefactor: Personen die TRF opnemen in hun testament.
 • Bequest Society: Personen die TRF opnemen in hun testament, voor meer dan 10.000 USD, worden Rotary Bequest Society Member Level 1, enz.

Voor indivuele stortingen van boven de 25.000 USD zijn er ook diverse mogelijkheden van “name-giving”.  Maar daar gaan we hier niet verder op in.HOE KAN EEN CLUB of een Individuele Rotariër EEN PHF AANVRAGEN?

Dat kan eenvoudig via mail aangevraagd worden  Daarvoor moet de club het "transfer-form" invullen en doormailen naar  Lydia.Alocen@rotary.org.

Het formulier kan u downloaden door te klikken op de volgende button:

DG

DG

 

Kan ik een nieuwe PHF aanvragen bij verlies?

U kan inderdaad een nieuwe PHF-pin aanvragen, bij verlies of diefstal.   Dat kan via het volgende formulier en mits betaling:

DG

 

Voor meer informatie kan u altijd terecht bij de Commissie Rotary Foundation of de Paul Harris Society Coordinator op het volgend emailadres: TRF2140@GMAIL.COM