End Polio

Thursday, November 19, 2020

.

- -  

Actuele informatie over End Polio vindt u hier:


PICTURE

Rotary gaf het startsein van het GLOBAL POLIO ERADICATION INITIATIVE in 1988 samen met onderstaande partners. Dankzij de operationele en financiële steun van overheden en gezondheidswerkers zijn we er voor 99,9%  in geslaagd om Polio in de wereld uit te roeien. In nog maar twee landen: Pakistan en Afghanistan zijn helaas nog 132 zieke kinderen.

PICTURE

In tegenstelling tot het Coronavirus is er voor het Poliovirus een preventief vaccin. Maar nog veel belangrijker is het feit dat het poliovirus zich enkel verspreidt via de mens en niet via dieren. Daarom kan het virus uit het milieu genomen worden en in een “container gesloten worden”: letterlijk: ‘the polio virus will be contained’. Virologen en gezondheidswerkers deden dit al eerder voor de ‘pokken’, deze ziekte is uitgeroeid en vaccineren is dus niet meer nodig.

 

PICTURE

Misschien zijn sommige rotaryclubs polio-moe, maar we kunnen nu echt niet stoppen, zeker niet nu we zo dicht bij ons doel zijn. Waarom zal u vragen?  De 60 plussers onder ons kunnen zich zeker nog de gevallen van “kinderverlamming” herinneren in hun omgeving. 

 

Maar kijk misschien ook even naar volgend filmpje

        

Vandaag komen de grootste financiële bijdragen eerder van die partners en overheden, maar toch blijft de bijdrage van Rotary belangrijk en zelfs essentieel.  Daarom vraagt onze International president Holger Knaack dat elke club minstens 1.500 USD bijdraagt aan dit programma.  In District 2140 werd dit vertaald naar 40 EUR per lid.

District 2140 heeft ook een eigen fundraising programma dat u kan steunen: “Wijn tegen Polio”:

PICTURE

 

Contacteer Emma Groenen, Regional End Polio Now Coordinator op emma.groenen@hotmail.com

Ook naast het financiële is de rol van Rotary zeer belangrijk, namelijk als pleitbezorger van het End Polio Now programma.  Het is immers belangrijk dat onze partners en de overheden zich blijven inzetten tot het doel bereikt is.  Daarom moet Polio op de maatschappelijke agenda blijven.

Uw club kan bijdragen door bijvoorbeeld het End Polio Now programma ook een plaats te geven op uw events.  Bij Emma Groenen kan u terecht voor promotiemateriaal en D2140 heeft ook twee Polio-caravans die u kan lenen. 

PICTURE

Contacteer emma.groenen@hotmail.com.

Ook jouw persoonlijke financiële bijdrage is heel welkom en maakt mee het verschil! Hartelijk dank Rotariërs en Rotaractors!

U kan nu online storten, of rechtstreeks aan End Polio of aan het Fonds Rotary Belgium van de Koning Boudewijnstichting: